torsdag 17 november 2011

Saffran

I morse när jag satt och läste UNT till min morgongröt zoomade min blick särskilt in en liten reklamruta. Det visade sig nämligen att Coop på Gränby just nu säljer saffran 3 för 25kr, och de flesta vet säkert att det är ett SJUKT bra pris (mindre än 10kr påsen ju!).
Så istället för att njuta av en liten längre morgonstund hemma bland alla doftljusen så packade jag ihop mitt pick och pack och cyklade till Gränby innan skolan började.
Väl framme på Coop kunde jag inte undgå att kolla på alla underbara chokladaskar och liknande som kommit till jul, och jag ska önska i alla fall en speciell ask av moder min (Jenny Nyström-ask) - chokladpralinerna verkade vara helt magiskt goda!
Dessutom luktade hela Coop lussebullar, och även om jag inte såg några så var det tydligt att någonstans i butiken gömde sig nygräddade (bake off?) lussebulllar! Julstämning på hög nivå, med andra ord.
Efter att jag slitit mig från alla dofter och all choklad (tro mig, det är svårt och kräver stor övertalning...) begav jag mig mot kassan. Kassörskan såg minst sagt lite förvånad ut när jag lastade upp det jag skulle köpa (kan inte skriva det här, personer som ska få sakerna kan vara eventuella läsare) och sedan bad om 12 påsar saffran. Men precis som hon sade, det är ju dags nu! Och okej, det kanske är lite mycket att köpa 12 påsar direkt, men jag vet mycket väl att det kommer gå åt. Det kommer bakas flera satser lussebullar, saffransbiscotti, saffransdrömmar, etc. och vore det inte snopet att helt plötsligt dagarna före julafton stå där utan saffran?
Så nu luktar min väska mumma! eller nej, inte mumma - saffran! :D
SÅ alla ni som bor i Uppsala - bege er till Gränby och inhandla årets saffranranson! 3 för 25kr är inte billigt, det är GALET billigt!

8 kommentarer:

 1. Jag har också hittat saffran där jag bor 3 för 25 kronor. Jag brukar i vanliga fall inte köpa saffran då maken brukar få en hel del påsar. Men jag kunde inte motstå då det var så billigt

  SvaraRadera
 2. Det var billigt! Frågade på Hemköp och där kostade den billigaste sorten 19.90 för o,5 g så jag väntar på att nån affär ska komma med ett erbjudande;)

  SvaraRadera
 3. Jaaa oxh på ÖoB här i Göteborg kostar 2 påsar 15!! Det är sjukt billigt överallt i år

  SvaraRadera
 4. På Tempo här där jag bor får vi tre påsar för 20kr just nu! Helt otroligt.

  SvaraRadera
 5. Haha, helt rätt att passa på när det är så billigt! Får jag gissa kan jag tänka mig att du kommer stå där om några veckor och be om 12 påsar till! ;)

  SvaraRadera
 6. javisst är det dags! och saffran går ALLTId åt på julen, så förstår helt dina 12 påsar :P

  SvaraRadera
 7. Jag har också köpt en massa saffran i år! Dock på Willys ;)

  SvaraRadera
 8. Sv: Nej, jag har inte gjort det än av någon anledning, men det ska ske så snart som möjligt.

  SvaraRadera