onsdag 16 november 2011

Julstress?

Idag är det den 16 november, kan ni förstå det?! Helt otroigt vad tiden rusat de senaste månaderna när man tänker efter. Jag började julblogga igen typ i början av oktober och kunde lätt konstatera att det inte bara var jag som börjat längta till julen på allvar. Men nu när jag tänker tillbaka så känns det som om det var nyss och som om dessa "två" månader bara rusat förbi, trots att jag i stunden tyckt att tiden gått allt annat än fort.
Så egentligen borde jag väl börja känna av julstressen nu när vi är mindre än 2 veckor från första advent och det är dags att ta in mina julsaker om 3 dagar? Men icke.
Jag har varit igång med julklapparna sedan oktober och har bara ett fåtal, inte alltför svåra kvar. Och för första året på länge så känns det skönt att veta att jag hunnit lägga en viss tanke bakom alla julklappar och inte bara köpt något i sista minuten.
Men med allt julbak och julgodis? Hur ska jag hinna när jag nu spenderar 75-80% av tiden i Uppsala?
Julbaket får ske på helgerna när jag har gott om tid och är hemma, och julgodiset kan jag göra det mesta av efter den 20:e december då jag får vinteruppehåll från skolan. Och jag ser verkligen fram emot att få baka och smaka alla juliga smaker igen och känna doften av nybakade pepparkakor som sprider sig i hela huset! Och i år ska jag verkligen se till att njuta av det till fullo! Jag har dessutom blivit att längta desto mer efter allt julbak och alla julsmaker efter att ha sett på flera julbloggar hur dessa underbara smaker avnjutits!
På lördag, då är det min tur! :D
Känner ni av någon julstress ännu eller är det bara glädje och föväntan än så länge?

7 kommentarer:

 1. Lite stress känner jag men jag vet inte om det bara av ondo, lite stresspirr kanske är mer rätt ord.

  SvaraRadera
 2. Jag känner ingen stress alls då jag är klar med alla julklapparna redan. Känns skönt som du säger att man har hunnit tänka igenom och köpa bra julklappar istället för att köpa nåt i sista minuten. När det gäller bakning och godistillverkning tar jag det som känns viktigast först som lussebullar,pepparkakor osv och sen tar jag resten om jag hinner.

  SvaraRadera
 3. Just nu känns det typ inget! Varken förhoppningar eller förväntningar, bara en liten längtan :) Det tycker jag känns skönt, att kunna ta det som det kommer! Stress känner jag inte, därför i år har jag verkligen planerat typ precis allt! Åka till IKEA och handla julisar, Skellefteå - handla julisar. Julkonserten, julbordet.. Tidigare år har det lixom blivit så att man bara tagit det lite som det kommer, och då tyvärr alldeles för sent..

  SvaraRadera
 4. Jag stressar sällan, utan känner nog att jag har det mesta under kontroll :) Det är lite charmigt med julstress också, bara det inte blir alldeles för mycket...

  SvaraRadera
 5. Sv: Åh så härligt, jag vill också ha första advent nu! :)

  SvaraRadera
 6. Nej ingen riktig stress men en längtan och förväntansfullt pirrig inför allt som ska göras är jag! :)

  SvaraRadera
 7. Jag måste säga att jag känner av lite julstress, men det är på sätt och vis positiv sådan. Det är så mycket jag vill hinna med till jul men som sagt så är det är brist på tid när man studerar. Men jag känner att det viktigaste är inte att man hinner med ALLT, utan att man njuter under de dagarna man har innan jul =)

  SvaraRadera