tisdag 22 november 2011

Julrummet här i Uppsala

Eftersom jag inte kommer vara hemma på vardagarna i mitt älskade julrum så var jag ju tvungen att göra mitt Uppsala-hem juligt det med.
Dock kände jag när jag började julhandla hit att jag inte skulle kunna ha samma "tema" som hemma, då det skulle vara omöjligt att pynta med så mycket tomtar här, dels på grund av bristen på hyllorn och dels på grund av att det skulle bli alldeles för dyrt att köpa så många tomtar direkt. Därför valde jag att verkligen fokusera på dofter och ljus här i Uppsala, och vad kan jag säga - I love it!
Det känns lite mysigt att ha två olika julrum, så att de inte blir snarlika. Dubbel-julmys-faktor med andra ord! :)

Den obligatoriska julstjärnan.
Nu när jag har ett litet rum bara så fyller ljuset från stjärnan rummet så otroligt magiskt. Det går inte att beskriva med andra ord än vackert.
Frukosten avnjöts (som alltid) tillsammans med massor av ljus. Och nu när jag "julpyntat" här så är det ännu mer ljus! Vet inte alls hur många värmeljus jag förbrukar på en dag, men oj - väldigt, väldigt många!

2 kommentarer:

  1. Svar: hehe så roligt att du blev glad! Det är just det jag vill att du ska bli :)

    Jag har börjat pynta lägenheten, men det är inte riktigt färdigt. Till i helgen kommer det att ha "exploderat" ;)

    SvaraRadera
  2. Längtar tills på söndag då jag ska få byta gardiner och sätta upp adventsljusstakar/stjärnor i alla fönster. Och tända det första ljuset

    SvaraRadera