söndag 27 november 2011

Första advent

Glad Första Advent!
Idag är det första advent och som present har jag vaknat upp med världens förkylning.
Igår bakades pepparkakor och lussebullar och både peppisar, lussebullar och främst deg slank ner i mängder i magen min. Konstiga tankar som vill förstöra men igår var det nästan värt det. så otroligt gott med hembakade peppisar och lussebullar igen! Och degen gick inte av för hackor den heller;) Lägger upp bilder senare ikväll.

Men nog om det, idag är det som sagt första advent och bara 27 dagar till julafton! Dessutom säger dem på SMHI att de spår snö i slutet av veckan - MYCKET! Håller tummarna för att detta håller i sig.
Idag ska jag baka mer pepparkakor och sedan åka tillbaka till Uppsala. Om förkylningen inte blir värre ska jag försöka ta mig till slottet och se fyverkerierna vid 5 och sedan avsluta dagen ev. med pizza och glögg i rummet till julmusik!

Hur ser eran Första advent ut?

5 kommentarer:

 1. Glad första advent!
  Jag ska bara fika med familjen och mysa :)

  SvaraRadera
 2. Åhh så gott med pepparkaksdeg!
  Renröran åt vi på tunnbröd, men jag skulle kunna tänka mig att ha den på crostini eller kanske i crustader. Eller som baguetteröra. Eller i bakad potatis. Eller helt enkelt ställa en skål på magen, en sked i handen och njuta framför TV:n haha

  SvaraRadera
 3. Hoppas du kryar på dig snabbt! Mysigt med julbak. Första advent tänkte vi fira med julpyntning och pepparkaksbak. Härligt!

  SvaraRadera
 4. Pepparkaksdeg.. <3. Hoppas du kryar på dig! Och GLAD första advent! Jag har inte testat deras glögg, nej! Vi har så lite märken här, haha! :)

  SvaraRadera