söndag 12 oktober 2014

Julmys i "botande" syfte.

Denna dag har varit jobbig, mycket "gamla tankar" som stått och samlat damm har åter kommit in i mitt huvud. Jag hoppas, och önskar med hela mitt hjärta, att de bara är på tillfälligt besök då de senaste veckorna varit riktigt bra och åter öppnat mina ögon för hur underbart livet är och hur goda saker det finns att unna sig då och då.

För att mota bort tankarna avslutar jag denna kväll på bästa möjliga sätt en mörk, regnig oktoberkväll, dvs. saffransscones följt av underbar choklad. En choklad jag handlade igår i Uppsala på Tantens gröna skafferi, och som faktiskt är en julchoklad (vilket, jag erkänner, var anledningen till att jag köpte den...). Mitzi Blue var märket (aldrig hört/sett det förut) och just denna choklad hette "softly falls the snow" och är kokos & vit choklad med kanel och apelsin. Den var SAGOLIK! Dessvärre var den ganska dyr, och jag har inte sett den någon annanstans än i Uppsala, så det blir nog svårt att få tag i den igen... Men hey, what do you have internet for?
Fin form!
Hoppas ni har en fin söndagskväll ute i stugorna/husen/lägenheterna, nu är det bara sju veckor kvar tills vi sitter här med ett ljus tänt i adventsstaken - helt magiskt

12 kommentarer:

 1. Åh så gott! Det brukar ju vara den dyrare chokladen som är oslagbart god också :)) Hoppas att det löser sig med tankarna, ibland är livet som det är men då är det tur att man kan luta sig mot bra saker som julen också!

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen det där med jobbiga tankar/känslor som oväntat dyker upp... Hoppas att lite julmys och julgott kan hjälpa dig att hitta balansen igen, eller någon riktigt bra julfilm som skingrar tankarna:) Julkram!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas tankarna bara försöker göra visit utan att få fäste igen. Jag vet hur jobbigt sånt där kan vara, men det som funkar för mig (oftast i alla fall) är tanken på hur långt jag kommit, då brukar man kunna samla lite kraft att putta ut det dumma genom dörren igen.
  Chokladen låter förövrigt supergod. Det är ju något med kokos och choklad som är så oslagbart!!!

  SvaraRadera
 4. Sv: Tack för kommentaren om min ljuslykta:D Jag har inte hållt på med papperspyssel tidigare (bara garnpyssel) men det är något som jag har varit sugen på att pröva. Med all info som finns i jultidningar och bloggar mm, och alla hjälpmedel man kan köpa på Panduro och liknande ställen så är det inte så svårt faktiskt. If I can do it you can do it:D Och kul är det!!! Julkram!

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig form på chokladen. Hoppas dom tråkiga tankarna bara kom på hastigt besök

  SvaraRadera