tisdag 13 december 2011

Pepparkaksbak och Luciamorgon

Jag är inne på slutsträckan för tentaplugget, då tentan går av stapeln imorgon klockan 8 (håll tummarna för mig!), så jag hinner inte dessvärre med så mycket julbloggande och julläsande.

Igår tog jag dock en (välbehövlig) paus i pluggandet och bakade pepparkakor tillsammans med mamma och syster. Älskar verkligen att baka pepparkakor, så himla mysigt med dofterna och värmen som sprider sig i huset! Dessutom smakar ju inte degen kofta precis...
Igår bakade vi dessutom 1½ sats så att det räcker till julen, och fastän det tog lite längre tid så njöt jag av varje sekund! Resultatet? 3/4 av pepparkakorna ser ni nedan, och oj vad gott de smakade!

Imorse klev jag och syster upp så att vi kunde se på Lucia till frukosten. Även mamma tillslöt.
Jag älskar verkligen de tidiga och mörka Lucia-morgnarna. Ett par tända ljus och ett antal pepparkakor och julstämningen är total! Dessutom åt jag gröt med kanel och apelsin till frukost, man kan med andra ord säga att jag överfylldes av julstämning.

Men nog om underbara julen nu, jag måste dessvärre återgå till mina böcker och animalier och cerealier.... Suck, det känns inte alls bra inför tentan imorgon. Det enda positiva just nu är att när den väl är skriven, ja då kan jag verkligen njuta av julen! :D

GLAD LUCIA PÅ ER!


Kärlek

4 kommentarer:

  1. SV: Jag har en nu på fredag i lingvistik och så en i tolkning på onsdag i nästa vecka. Så det blir liksom inte någon riktig jul förrän nästa onsdag, vilket är synd. Men samtidigt är det ju en del av stämningen - att längta!

    SvaraRadera
  2. Åh pepparkakor... och pepparkaksdeg, det är ju i en klass för sig. Det låter som att du haft det bra emellan pluggandet! :)
    Sv: Nej, det är riktigt mysigt att få vara med nära och kära och bara ha det gott. Jobbat och dummat dig, hm dummat dig? Det låter ju inge vidare. :( Men lycka till med tentan, hoppas att det går bra! :)

    SvaraRadera