torsdag 8 december 2011

Dagens skolan - TJOHO!

Idag har jag varit i skola från 9 till lite efter 16, men inte klagar jag - för idag har vi varit i köken och bakat precis hela dagen och jag har trivts som fisken i vattnet! Älskar verkligen att baka, det är lite som terapi för mig, vilket jag nu i tentaplugg-tider behöver mer än någonsin.

Det allra bästa med dagen var det vi gjorde sist - nämligen att baka de underbara gula bullarna, LUSSEKATTER! Åh, hela köken fylldes av den ljuvliga lukten och jag kände hur julkänslorna väcktes till liv allt mer i kroppen - nu börjar det verkligen kännas som jul när man till och med får den känsla i skolan :p
Det spännande var att min grupp gjorde veganska lussekatter då två tjejer är veganer i klassen. Dock var jag alldeles för mätt efter bröd/sopp-lunchen (BRÖDFROSSERI!) efter lunchen, men jag snodde med mig två stycken hem som jag ska avnjuta med ett glas julmust efter springturen i kväll :) Åh, jag längtar redan!


Utseende- och luktmässigt verkar de som helt vanliga (underbara) lussekatter, vi får väl se hur smaken är, men jag tvivlar på att den kan vara annat än underbar! Vi använde mest havremjölk, men även lite rismjölk.
Den enda skillnaden hittills är att de inte fick en lika fin/blank yta när man penslade med rismjölk, som när jag brukar pensla med ägg.

Har ni smakat veganska, laktosfria glutenfria (eller något liknande) lussekatter någon gång?

3 kommentarer:

 1. Jajamensan, jag var vegan i 6-7 år och gjorde veganska lussekatter varje jul. :) Jag tyckte att de var goda, även fast de inte är lika fina och blanka då. :)
  Sv: Jag är så imponerad av alla er som pluggar! Jag har för dålig självdisciplin för det, det här med att tokplugga för en tenta har jag svårt att föreställa mig. Men då har du måndag att se fram emot i alla fall, med pepparkaksbaket! :)

  SvaraRadera
 2. Mysigt! Spännande med vegan lussekatter, ska bli intressant att höra hur de smakar! I min skola har dom satt upp lite adventsljusstakar och nästa vecka ska det faktiskt bli pepparkakshus tävling haha! Men jag har svårt att koppla i hop skolan med jul på grund av alla prov. Förutom på lucia då kan jag faktiskt känna lite julstämning :)

  Sv: haha eurofisk var något nytt! ;)

  SvaraRadera
 3. Svar: Jag tycker inte direkt att du missade något. Jag håller med dig, Tina är lite för käck :P haha Blir lite för mycket i mellanåt...

  SvaraRadera