söndag 5 december 2010

Glöggfika och julmys

Ikväll kom Ottosson, syster och hennes pojkvän Dennis hem till oss och firade mamma och Marias namnsdag (den är egentligen den 9:e, men då är inte jag och Maria hemma..) och passade då på att ha "glöggfika" och julmys samtidigt - det är ju ändå andra advent och julstämningen har infunnit sig i varenda vrå!
Det blev glögg, lussebullar och pepparkakor (hembakat!). Det fanns även kladdkaka, men nej tack. Jag festade loss på min lussebulle och pepparkakorna istället.
Sedan kollade vi på Disneys En julsaga och jag måste säga att den var faktiskt bra :) Har hört både bu och bä om den, men den får absolut godkänt. Dock föredrar jag Musse Piggs version, den är så himla fin.
Efter att besöket dragit hem fortsatte jag adventsmyset för mig själv med mera pepparkakor (som jag tidigare sagt, JAG KAN INTE FÅ NOG!). Men nu börjar det bli dags att fundera på att krypa ner i mitt julrum och sova - väckarklockan kommer nämligen ringa redan 4.45 imorgon då jag ska tillbaka till Uppsala igen.. Dock är det definitivt värt det, hade inte varit kul att åka tillbaka ikväll och missat adventsmyset hemma.

Julens godsaker! Hur lycklig blir man inte av dessa raringar, både av doften och av smaken.
Observera fatet med lussebullen, det är mitt.. Jag tog lussebulle direkt så att jag skulle få den jag gjort speciellt till mig ;) Tyckte det var rättvist då de andra åt kladdkaka, vilket är något som jag faktiskt inte alls tycker om. Och föresten, vem vill ha kladdkaka eller något annat fikabröd överhuvudtaget om det finns egna lussebullar och pepparkakor?

2 kommentarer:

  1. Åh, vad mysigt det såg ut! Jag har också sett A Christmas Carol:) den var jättefin! Men har helt missat Musses, måste ju ses!

    SvaraRadera