torsdag 14 oktober 2010

Jultecken i vardagen

Lite här och var börjar jultecken dyka upp. Frosten på morgonen, doften av satsumas och apelsiner och mörkret som faller allt tidigare på kvällarna.
Men även på pressbyrån och i mataffärerna har julen börjat visa framfötterna. Förra veckan sprang jag bland annat på de "nya" Aladdin och Paradisaskarna . Nya är de ju i och för sig inte, men deras design är ny för mig i alla fall, och jag måste säga att jag tycker den är ganska så fin - lite klassisk julkänsla. Blev nästan sugen på att köpa Aladdin-asken, älskar pärlnougaten och gräddnougaten, smarrsmarr! Dock föredrar jag nog egentligen Paradis-askens praliner, då jag inte gillar de mörka så mycket men samtidigt så känns det som om Aladdin-asken är lite mer symbolisk vid jul...
Även hemköp (och många andra mataffärer antar jag) börjar plocka fram julvarianterna av olika produkter. Hemköp satsar stenhårt på förra årets Ballerina-succé (?) och har ställt fram en hel pall med Ballerna med pepparkaka-smak.. Frågan är, ska jag ta och köpa ett paket bara för att testa trots att jag inte är så förtjust i Balleria för övrigt?

Dessutom får vi INTE glömma att nästa vecka kommer Marabous Vinter-vit ut i affärerna, flipp eller flopp? Spännande, jag ska i alla fall köpa en!


Vilken föredrar ni, Aladdin eller Paradis?
Alla som blev frälsta av denna kaka förra året behöver inte oroa sig, den är tillbaka - starkare än någonsin!

1 kommentar:

  1. Jag säger Aladdin för färgen och Paradis för smaken! :D
    Ballerinan är jättegod, tycker i alla fall jag. Pröva den och se vad du tycker!

    SvaraRadera