torsdag 28 oktober 2010

JULMUST-TÄVLING!Nu är det dags, jag ordnar min första tävling och inte vilken tävling som helst - en JULMUST-TÄVLING! Kan inte bli en mycket bättre första tävling, kan det ? ;)

Tävlingen är mycket enkel och man behöver INTE ha en blogg för att delta, utan det som krävs är att man har en email-adress och att man älskar julmust såklart!
Det som står på spel är en mysig mustklapp bestående av 5 flaskor underbar Apotekarens Julmust.
För att delta i tävlingen ska Ni skriva till mig, antingen i bloggen eller på min mejl (pusslina_91@hotmail.com), och berätta om ett speciellt julmust-minne Ni har. Ni får gärna skicka med en bild på er själva tillsammans med julmust, kan vara ett litet plus ;)
Tävlingen håller på till på lördag nästa vecka, dvs. den 6:e november! Då kommer jag ha läst alla era minnen och valt ut en vinnare med hjälp av min moder och syster och vinnaren kommer presenteras här i bloggen så fort den är utsedd!

Så var inte blyga nu, överdrös mig med underbara julmust-minnen! Och kom ihåg, man kan aldrig få för mycket julmust;)

8 kommentarer:

 1. Hoj!
  Diggar din tävling!
  Jag skrev om den i min blogg och skrev minnet där istället! Är det okej? (Länkade förstås till tävlingen!)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Sv: Har faktiskt inte sett filmen jag vann än, får bli till helgen.

  SvaraRadera
 3. Vad bra! :)
  Jo, man blir törstig, men då kan man ju inte slita sig från julmust! ;)

  SvaraRadera
 4. Gottttt! :) Såg julmusten hade kommit till vår affär idag! SMASKENS. Fast, vågade inte köpa hem, dricker ju sönder julstämningen i förtid isåfall :O)

  SvaraRadera
 5. Åh julmust! jag tror det bästa minnet jag har av julmust är just på julaftonsmorgon.
  Hemma hos oss har vi alltid sen jag varit liten köpt hem en back med julmust som fått stå i köket under december månad. man längtade och längtade efter den där musten, men det var inte förrän på julaftons morgon, när man satt sig ner vid frukostboret och alla hade öppnat sina paket (i strumporna) som alla vid matbordet fick en egen flaska julmust att dricka till maten.
  galet mysigt! då vet man att det är jul! :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag tänkte att jag skulle skriva om ett litet julmustminne jag har, angående det du skrev sist, att man aldrig kan få för mycket julmust...
  När min styvfar fyllde 40 och hade fest här hemma bjöds det, förutom smörgåstårta, också julmust då han fyller år på luciadagen. Vi åt och drack för glatta livet och hade det gott, iallafall de flesta av oss. Senare under kvällen blev nämligen min styvsyster plötsligt magsjuk och fick tillbringa hela natten på toaletten. Detta var nu snart åtta år sedan och än idag, 21 år gammal, klarar hon inte av att varesig äta smörgåstårta eller dricka julmust! Och vi retar henne fortfarande :-)

  SvaraRadera
 7. Formatet på flaskan du visar påminner mig om när vi tre systrar fick dela på en julmustflaska. Mellansyster (jag är äldst) var helt rabiat noga när hon hällde upp i våra tre glas. Att storasyster skulle gör det var helt otänkbart! Hemma hos mormor fick vi alltid varsin 33 cl-flaska. Då var det fest!
  Kram Eva Linnea
  PS Hittade din härliga julblogg via Hannele. Kommer absolut tillbaka och kikar igen. DS

  SvaraRadera
 8. Jag är gärna med och tävlar=)Har ett starkt julmustminne. Jag var i femårsåldern och hade aldrig provat att dricka julmust. Alla barnen på dagis pratade om det och jag gjorde inget annat än att tjata om den där julmusten hela december. Min mamma lovade mig att jag skulle få dricka julmust men inte förrän på julafton. Så jag väntade och väntade och fortsatte tjata varje gång vi gick in för att handla i någon matvarubutik. Så kom äntligen julafton och jag har nog aldrig varit så uppspelt tidigare. Förväntningarna på denna dryck var minst sagt höga. Bredvid julstrumpan på julaftonmorgon låg ett enormt paket som vägde mer än jag själv gjorde på den tiden. Jag slet upp paketet och där låg 5 flaskor julmust. Först blev jag besviken för jag hade trott att det vara barbiehuset som jag önskat mig och jag förstod inte riktigt vad det var för konstiga flaskor. När mamma upplyste mig om att det här var den efterlängtade julmusten så blev jag glad igen och skruvade snabbt av korken för att ta min första klunk av denna magiska dryck. Besvikelsen var enorm! Min mamma har sagt att hon aldrig har sett en person göra så många grimaser på en och samma gång. Det var sååå äckligt! Efter det var jag helt otröstlig i över en timme. Mina dagiskompisar hade ju intalat mig att julmust var det bästa som fanns och själv tyckte jag att eftersmaken smakade som gamla sura fotbollsstrumpor=) Lyckligtvis lärde jag mig att älska julmust med åren och idag överlever jag inte julen utan julmust=)

  SvaraRadera