onsdag 7 oktober 2015

Typ julmat?

Just nu är bloggandet inte det bästa, och en av anledningarna är nog att jag inte har de bästa julkänslorna än. Dock förekommer fortfarande juliga saker regelbundet i mitt liv, t.ex. bakas saffransscones varje vecka, Yankee Candle-ljus brinner hela kvällar och jag knaprar mer än gärna på kanelknäcken med smör. Häromdagen gjorde jag dessutom en maträtt som var med på förra årets julbord, en maträtt som jag faktiskt skulle klassa som typ julmat. Svamp- och grönkålspaj med bl.a. valnötter - så god! Är naturligt vegetarisk men kan göra vegansk om så önskas genom att byta ut mjölkprodukterna mot växtbaserade sådana. Har justerat om lite i ingredienslistan och mängderna, men originalet hittar ni här. Tycker faktiskt att det är skönt att bryta av ett klassikt julbord med korv, köttbullar, lax, skinka, etc. med en helt vegetarisk rätt. Är ganska säker på att denna paj kommer återfinnas på 2015-års julbord också (även om det bara är jag och min mamma som äter av den...).

 Bild lånad från Paulas fina blogg.



3 kommentarer:

  1. Låter gott, jag är inte vegeterian men äter gärna vegetarisk mat och till julen behöver man lite gröna rätter till all den tunga julmaten.

    SvaraRadera