My's hallongrottor (16 st)
200g rumstempererat margarin
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
Hallonsylt (eller annan sylt efter eget tycke, själv föredrar jag hallon!)
Florsocker+vatten (till glasyr)
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera ut 16 st muffinsformar på en plåt.
Blanda samman alla ingredienser, förutom sylten och "glasyren" i en bunke. Tärna gärna margarinet innan - blir mycket enklare att röra ihop smeten!
Blanda samman alltsammans tills det blir en smulig deg och häll sedan ut den på ett mjölat bakbord och knåda samman den till en fin och jämn deg.
Dela degen i två delar och rulla vardera till en 4-5cm tjock rulle. Skär rullarna i åtta bitar var och lägg bitarna i formarna.
Tryck ett hål i varje bit med antingen tummen eller något annat runt (jag använde skaftet på en mortel...). Fyll sedan hålen med lagom mängd sylt (ej så att det rinner över).
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter.
Rör ihop florsocker och vatten till en ganska tjock glasyr. Ringla glasyren runt sylten efter att kakorna har svalnat lite.
Låt svalna och förvara sedan i en burk eller påse.
SMARR! ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar