tisdag 16 november 2010

Pepparkakor♥

På söndag är det äntligen dags för årets första pepparkaksbak, en vecka tidigare än i vanliga fall men fick lov att bli så på grund av en del krångel. Det ska bli så otroligt gott och mysigt! Älskar verkligen att baka pepparkakor - hela köket blir att lukta så där underbart juligt och magen fylls av obeskrivligt god pepparkaksdeg och goda nygräddade pepparkakor!
Det finns verkligen ingen pepparkaksdeg eller inga pepparkakor som går upp mot mammas! Jag kan äta mig lycklig på denna deg och dessa raringar till pepparkakor - äkta kärlek med andra ord :)
Åhh, kan det inte bli helg nu? Dessutom tar jag ju in mina julsaker efter julmarknaden på lördag så hela helgen kommer gå i julens tecken! Kan inte bli så mycket bättre.

När bakar ni era första pepparkakor? Och föredrar ni den egna pepparkaksdegen eller går det lika bra med den köpta?

4 kommentarer:

 1. Jag o gossen ska baka våra pepparkakor i veckan eller i helgen. Beror på när vi får för oss att göra degen :) Egna pepparkakor är ju godast. Vi ska även göra 2 pepparkakshus ;)

  SvaraRadera
 2. Längtar att få känna doften av nybakta pepparkakor.

  För mig funkar köpt deg men min granne har ett supergott recept som jag skall få i år så kanske skall jag göra degen själv för första gången :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kan baka typ pepparkakshus och liknande på köpt deg, men annars är det egengjord som gäller! vi ska ha vårt årliga pepparkaksbak nästa vecka, så att det blir klara lagom till 1 advent. men vi är 15 pers som ska baka samtidigt så rätt så svårt att hitat en bra tid till det!

  SvaraRadera
 4. Åh vad mysigt det såg ut. Jag brukar baka pepparkakor runt den andra advent tillsammans med hela släkten. Sen gör vi ett pepparkakshus någon vecka senare här hemma :)

  SvaraRadera