onsdag 3 november 2010

Novembers första julshopping

Just nu är jag inne i en väldigt intensiv tenta-plugg period då jag har en stor tenta nu på fredag och det är sjukt mycket att lära in. Dock går det inte att plugga hela dagarna, så jag tog en "pluggpaus" på förmiddagen och cyklade ner i regnet på stan för lite favoritshopping; julshopping!
Först var vi in på Designtorget och hittade massor av roliga spel! Älskar frågesportsspel, det är verkligen det perfekta sättet att umgås på; att spela frågesportspel! :)
Sedan gick vi vidare till Household, en jättemysig affär i Uppsala som har massor av söta saker; inredning, kökssaker, godis, småpryttlar - you name it, they have it!
Så fort vi kom ner i affären så snappade jag direkt upp ljuva toner av en av mina favoritjulsånger: Silent Night Holy Night! Bara de första tonerna av sången fick mig att bli helt salig, det juligaste hittills i år. Dessutom hade Household fått fram väldigt mycket julsaker, vilka var helt underbart fina! Med andra ord kom jag därifrån lite fattigare än förut.. :P
Sedan gick vi vidare till Village, där jag köpte ett juligt örngott som jag haft siktet inställt i evigheter! Har nämligen bara ett "jul-örngott", och jag har två kuddar. Ni förstår mitt problem. Men nu är det löst!
Till sist gick vi till en av mina absoluta favoritaffärer här i Uppsala, Mamsell K. Det är en helt underbar affär som ligger vid saluhallen typ och har massor av mysiga och fina saker, både ätbart och icke-ätbara saker ;) Hittade hur mycket som helst där, men jag kände att jag var tvungen att begränsa mig själv - det kommer ju faktiskt komma ytterligare mer saker och dessutom måste jag spara lite pengar till den 25:e november. Då ska jag nämligen till stockholm och julhandla med syster, mamma, kusinerna och moster! Gamla stans julmarknad råkar även pågå då, så ni förstår kanske varför jag behöver tygla mig själv nu.

Maria inne på Household.
Som sagt, otroligt fina saker!
Household.
En av dessa fick följa med mig hem :)
Mitt nya örngott från Village, mys.
Resultatet av två timmar på stan i regnet. Fattigare, men ack så nöjd!

5 kommentarer:

 1. Mycket fint det finns, jag har inte hunnit kolla på stan ännu, hoppas det går bra på tentan.

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint! Men jag förstår att du behöver styrsla dig till Gamla stan. Ska också försöka ta mig till Stockholm någongång framöver. :)

  Sv: Ja, det är en väldigt mysig och härlig tidning! Men då har du något att se fram emot. :) Tack! Jag hoppas också att det blir en bra natt. :)

  SvaraRadera
 3. Stämningsfulla bilder! Vad juligt det ser ut. SV: ja, nu är man ju mätt också kan jag medge! Skumtomtar och choklad mättar ;) Nej alltså jag ser alltid skräckfilm utan ljud! Sen när det blir för hemskt täcker jag för datorskärmen med händerna.. med andra ord kan en riktig skräckis bli ett lugnt drama för mig istället, ser ju inte vad som händer. Slog av filmen efter 20 min..

  SvaraRadera
 4. Jaa Mamsell K kan ju vara den mysigaste julaffären som finns! Det kan bli riktigt farlig att vara där när det närmar sig jul eftersom, alla mina pengar kommer att försvinna då! Hahaha

  SvaraRadera