torsdag 29 september 2011

Risgrynsgröt

De senaste dagarna/senaste veckan har spenderats med näsan i tenta-läsande och jag har varit så sjukt stressad så jag har inte ens haft tid att tänka på jul (KATASTROF!).
Dock har allt tentapluggandet lett till att jag har fått ett sådant otroligt, enormt och GALET sug efter risgrynsgröt med kanel. Och då menar jag inte den hemkokta (receptet jag smakat är så grynigt), utan jag menar den enda risgrynsgröten som existerar för mig - COOP's Risgrynsgröt i "tub". Den gröten är så FANTASTISKT god, och värmen magen fylls av när man äter den är oslagbar. Dessutom så luktar gröten med kanel på så mycket jul att alla mina julporer (och det är många ska ni veta) blir att stå på vid gavel när jag inmudigar en portion av denna vita underbara vara.
Dock är det ett problem som har hindrat mig den här veckan från att köpa hem en förpackning, och det är mitt "löfte" som jag satt för mig själv. Ett "löfte" som innebär att jag inte får äta Risgrynsgröt förrän 1 november, och dit är det ju enm DRYG månad kvar -_-
Jag är ytterst tveksam att jag kommer kunna hålla det löftet i år, speciellt eftersom jag förra året inte åt alls så mycket risgrynsgröt som jag egentligen ville.
Dels känner jag att jag vill spara gröten till november för att göra det mer speciellt och för att det ska kännas att det inte är långt kvar till julsakernas återkomst, men dels så är mitt sug just nu så enormt stort och jag frågar mig varför jag inte ska njuta nu medans jag har ett stort sug, istället för att vänta som förra året och då inse att jag har inte ett sådant stort sug efter risgrynsgröt längre.
Som ni förstår sitter jag fast i ett skruvstäd (säger man så?) för tillfället..
Vad tycker ni, att äta eller att inte äta risgrynsgröt innan den 1 november?


5 kommentarer:

 1. åh så gott! Vill också :) Jag tycker du kan äta, vi har risgrynsgröt från affärerna då och då året runt faktiskt! Förutom på sommaren. Trots detta har jag inte ätit sedan i julas, så jag ska nog ta hem en tub från konsum nån dag! :)

  SvaraRadera
 2. Nu blev ju jag också sugen! ÄT ÄT ÄT!! Svårt att tröttna på om man inte äter aaalldeles för ofta :)

  SvaraRadera
 3. Jag röstar också för att äta! Året runt!

  SvaraRadera
 4. Det kan man äta när man vill. ;) Jag åt det faktiskt någon gång i sommar när jag blev sugen, hade ändå ett paket med korn stående i skafferiet så jag passade på att koka. :)

  SvaraRadera
 5. jag tycker med du kan äta. åt en sån häromdagen=D gjorde att jag nu verkligen längtar till julen!

  SvaraRadera