tisdag 6 september 2011

Årets smak är...

...ARABICA!
Då var årets glöggsmak hos Blossa utsedd och det blev som sagt Arabica, vilket för mig vid första "anblicken" lika gärna kunde vara kinesiska. Namnet säger mig nämligen ingenting, förutom att det påminner om de nya kaffesorternas namn som kommit.
Så här skriver Blossa om årsglöggen 2011:
3N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg

Vad ska jag säga... Jo, jag är nog lite besviken. Hade verkligen börjat hoppas på hallon, men detta är ju väldigt långt ifrån hallonsmak. Jag tror faktiskt inte att jag ska köpa den, för jag tror inte jag kommer dricka av den. Dessutom är det ju en starkvinsglögg, så det tilltalar inte mig heller.

Vad tycker ni? Blev ni också besvikna eller ser ni fram emot att smaka?

5 kommentarer:

 1. Besviken! Även om jag inte ville dricka den vilken smak det än är, det är ju starkvin.. smaken känns för vuxen! Lite som whiskey... lite tråkig smak faktiskt! Men den som smakar får se :)

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot!!! Det mesta med kaffe är ju asgott och att dricka denna kall med en tryffel till blir nog himmelskt...i alla fall hoppas jag på det!

  SvaraRadera
 3. Jag är väldigt nyfiken. På pappret låter det som nått för mig som bara älskar glögg och kaffe. Men efter smaktest så får jag avgöra.

  SvaraRadera
 4. Jaaaa precis! Flaskan är iaf snygg.. Haha :P

  SvaraRadera
 5. Ja jag blev besviken. Och ja, jag ser fram emot att smaka i alla fall

  SvaraRadera