fredag 30 september 2011

Julfrågor

Kollade runt lite på julbloggarna så här på morgonkvisten och såg då att Lisa uppmanade oss andra julbloggare att svara på lite julfrågor, och vem är jag att säga nej till att frivilligt svara på julfrågor? Precis. Så här kommer mina svar!

1. Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
Jag längtar väldigt mycket efter julen, eftersom hösten (trots fina färger, skön luft, yadayada) för mig bara är en lång tid av nedräkning till slutet av november. Dock når min längtan inte upp till 10 ännu, så jag skulle nog säga kanske en 8:a? Men räkna med att jag kommer nå 10:an på skalan i slutet av oktober/början av november!

2. När vill du att första snön faller?
Det var mysigt förra året att det kom redan i mitten av november och sedan låg kvar utan minsta töväder tills januari. Dock vill jag inte att snön ska komma för tidigt om den sedan ska hålla på att slaska bort i flera omgångar. Men som sagt, optimalt är att den kommer i mitten av november och sedan ligger kvar och fylls på till jul/nyår :D

3. Köper du levande gran, hugger en själv i skogen eller använder plastgran?
Jag hugger min egen gran, eller rättare sagt brukar antingen jag och syster eller jag och pappa göra en tur ut i skogen och hugga familjegran och egen gran till mitt rum! Skulle aldrig kunna godta en plastgran, älskar känslan av att själv hämta hem den och att sedan känna lukten av gran i huset hela julen !

4. Har du redan börjat förbereda inför julen, isåfall vad?
Njah, inte med bak eller något dylikt. Men förvånande nog så har jag faktiskt redan kommit i gång med julklapparna (längtan till jul började redan i augusti...). Jag har redan köpt 2 julklappar och har 3 ytterligare planerade, otroligt för att vara mig. Hihi.
Men julhandlandet kommer nog inte igång på allvar förrän i november och julbakandet i slutet av november/december!

5. När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
Det tycker jag är upp till var och en, jag har ju som sagt redan börjat med julklapparna och det gjorde jag redan i början av september ju. Men att börja julhandla på allvar och att baka julbakverk/göra godis och sådant tycker jag kan vänta till november/mitten av november :)

6. Finns det något du vill göra annorlunda detta år motför tidigare år?
Ja, verkligen. Förra årets jul kom alldeles för hastigt inpå skolan vilket gjorde att jag inte alls hann varva ned när väl julaftons morgon var här. Dessutom hade jag massor av andra problem vilket gjorde att min jul blev så mycket annat än glädje :(
I år ska jag verkligen försöka infamna julen mer och njuta av julens godsaker på mer än bara på fredag-lördag-söndag kväll. Dessutom ska jag försöka leva i nuet och inte tänka för mycket framåt -jag ska njuta HÄR OCH NU!

7. När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
I vanliga fall brukar jag inte börja med julklapparna förrän i kanske november - men i år har jag varit igång sedan i början av september. Och det känns faktiskt riktigt bra att kunna planera julklapparna mer och lägga tanke bakom presenterna! Det gör det hela så mycket roligare att ge bort, än när man köpt en-sista-minuten present.

8. Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
Tyvärr får den bara en 4:a eller 5:a , mycket på grund av mig själv :(

9. Föredrar du att vara många eller få på julafton?
Jag gillar att vara som vi är nu, det vill säga min familj och mina kusiners familj - typ 8 st alltså. Det är med andra ord bara de allra närmaste personerna där och personer som man kan vara riktigt avslappnad runt.

10. Om du fick välja; nämn tre kända personer du skulle vilja spendera en julhelg med och varför.
Gud vad svårt, för jag har nog inte någon direkt "dröm" om att tillbringa julen med kända personer. Jag är nöjd med dem som jag tillbringar julen med nu!
Men om jag måste välja så är Mark Levengood så otroligt mysig och hans röst i Ronny och Julia är magisk. Sedan är Leila Lindholm och hennes bakverk too die for, så en jul med henne skulle nog i alla fall bli god ;)
Den tredje skulle utan tvekan bli allas vår Arne Weise! Jag är uppväxt med hans Kalle Anka vid julafton och jag kommer ALLTID förknippa honom med barndomsjularna (vilka nog var de bästa)!

6 kommentarer:

 1. Härligt, kul du svarade :-D Bra svar! Mycket att läsa, det gillas! :)

  SvaraRadera
 2. Oh mitt underbara fönster:) Börjar också längta lite till jul nu ju!

  SvaraRadera
 3. Sv: Ja jag tänkte faktiskt på det när jag skrev inlägget, vad som är klassiska formar är ytterst individuellt! Vi hade t.ex. flygplans-formar när jag var liten och det tycker jag känns hur juligt som helst, fast jag räknar det nog ändå inte som en klassisk form ;)

  Förresten! Vad kul att Dumle Gingerbread har kommit till Uppsala, jag har gått och spejat ett tag! Det får bli ett köp till morgondagens plugg ;) Eller, var det något att ha?

  SvaraRadera
 4. JAA!! Lista! We like! Ska fylla i den direkt! Jag tror att Dumle kan bli bra, ska bli intressant att testa i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Sv: Ja, jag älskar också originalet!! Men ska ändå testa med polkasmak :) går ju att trycka i sig båda ;D

  SvaraRadera
 6. Vi ska åka till Fuerteventura. Jag har aldrig varit på charter, så den enda bild jag har av det är ju Sällskapsresan, det ska onekligen bli väldigt intressant, det kan jag säga :-)

  SvaraRadera