fredag 9 september 2011

Mitt sätt att tjuvstarta med julen

Jag håller hårt på att inte tjuvstarta julen för tidigt, för att när den väl inleds kunna njuta desto mer! Till exempel så är glögg, julmust och julmusik förbjudet innan julmarknaden i Sunnansjö - alltså veckan före första advent.
Men någonting som jag tillåter mig själv att tjuvstarta med, och som passar nu när höstvädret drar in över landet, är doftljus som luktar underbart av kanel (= JUL!!!).
För tillfället brinner detta ljus på mitt bord, vilket är ett doftljus från Lagerhous som ska lukta "kanelbullar", men det luktar så mycket och gott av kanel så kanelbullar är verkligen inte det jag tänker på när jag känner denna lukt. Självklart förknippar jag kanellukten med jul - och INGET ANNAT! :)
Doftljus är verkligen en av mina stora laster, helst de doftljus som på något sätt påminner om jul! Dessutom så är det så mysigt med doftljus nu när höstmörket har blivit påtagligt på kvällarna och när jag sitter ensam här i mitt Uppsala-rum.

Tycker ni om doftljus eller måste ni ha the "real-thing" för att påminnas om julens underbara tid?

4 kommentarer:

 1. Jag har en ljuslykta som man ska ha vatten och doftolja i, men jag brukar ta lite julkryddor istället. Både fint och doftar ljuvligt!! Men det får vänta ett par månader tror jag.

  SvaraRadera
 2. Jag är sämst på det här med doftljus. Tycker dom doftar så gott, men köper aldrig! Ska försöka få tag på i år, behöver absolut inte äkta dofter, men julgransdoft är väl det enda som inte kan kompenseras =)

  Det där med dofter är egentligen sjukt viktigt kring jul! Och i övrigt också. Så tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Jag har ett ljus som luktar äpple och kanel som jag i och för sig använder året runt. Men när längtan efter julen smyger sig på så öppnar jag en burk med mald nejlika - det luktar ljuvligt!

  SvaraRadera
 4. Köp kanel doftljusen på ikea ist dom varar längre och bränner hela vägen ner :) jag har kanske dålig erfarenhet av dom från lagerhaus men dom jag haft e kassa i jämförelse med dom stora från ikea. Dom har skogs dofter och en med röda bär som e väldigt juliga (för mig iaf) men jag absolut älskar kanel i alla former, har du testat kanel teet som dom säljer på ica? Mums o sååå juligt!

  SvaraRadera