tisdag 11 oktober 2011

Marknadsfynd och julklapp nr 3

Idag har jag varit ledig från skolan, eller ledig och ledig, jag har inte haft några schemalagda timmar och inget direkt att läsa så jag passade på att strosa runt lite på marknaden som för tillfället äger rum i Uppsala vid Konserthusen (gå dit om ni kan!).
Jag älskar känslan av att vara på marknad, helst när det är höst och det börjar pluppa fram lite julsaker :) Något som jag också älskar med marknaden är lukten. Lukten av nybakade munkar, rökt fisk, marknadsgodis (även om mina är mycket godare), korvar och brända mandlar.
Även om jag inte köper något av detta så älskar jag fortfarande att gå runt och se på alla läckerheter och fantisera om smaken av dessa och att snart ni - snart är det jul!
Jag köpte mest julsaker (förvånad?), bland annat julkort och julburkar. Dessutom köpte jag tre påsar kryddor - malen kanel, hel kanel och grovmalen svartpeppar.
Sedan sprang jag ett snabbt ärende på stan också för att inhandla julklapp nr 3, så nu är det bara herr Ottosson som är kvar - och han vet jag vad jag ska köpa till. Nu återstår min egen familj, och HERREGUD - vad ska jag köpa?!

Bakformar till jul. De stora hade jag tänkt att göra Vörtbröd i, alltså göra små bullar av vörtbrödet. Tror det kan bli riktigt fint, nu gäller det bara att jag ska hitta ett recept på vörtbröd som smakar amazing!
Julklapp till Tove, två fina julburkar och ett sött litet lucia-tåg.
Dagens julkortsskörd.
Är verkligen helt kär i Jan Bergelind's julkort. Har redan ett stort antal av dessa, men jag kan helt enkelt inte få nog av dem. De utstrålar verkligen en genuin julkänsla!

4 kommentarer:

 1. Superfina kort. Jag är också ett fan.

  Grattis till tentan och lägenheten förresten!!!

  SvaraRadera
 2. Jättefina julkort! Jag tycker också att det bästa med att gå på höst/julmarknad är stämningen. Här är en till som sitter "med näsan i studieböckerna".

  SvaraRadera
 3. Köpte också lite julkort från marknaden. De är så fina och när de bara kostar en krona så kan man ju inte riktigt låta bli heller :)
  Muffinsformarna till höger på bilden köpte jag förra året på marknaden, fast vita! Supersöta var de, men tyvärr så blev det inte så snyggt med de mörkbruna muffinsen i. Det mörka sken liksom igenom själva pappret! Hoppas det blir snyggare med dina röda!

  SvaraRadera
 4. Jag var där i går och markanden var verkligen jätte mysig! Och jag tyckte det fanns förvånandsvärt mycket julsaker, vilket gjorde mig väldigt glad!

  SvaraRadera