lördag 29 oktober 2011

Glöggsmaker från Kivik

Innan Blossa släppte Årets glöggsmak så spekulerade jag och Jul i Laloland om vilken smak det skulle bli år, och båda två höll tummarna för att årets smak skulle bli bland annat Hallon - för hur gott vore inte det?!
Dessvärre hade vi både fel, och det blev en kaffesmakande glögg istället. Förstå min besvikelse, jag som älskar lukten av kaffe - men tycker det smakar bara beskt BLASK.

Men, nu när jag läste Hembakats julnummer (som jag förövrigt älskade!) så såg jag en annons om Kiviks års glögg - och vet ni vad? Hallon är en av smakerna!
OJOJOJ, höll på att hoppa upp och ner i tåget av glädje - denna måste jag testa!
Så nästa vecka blir det jag som tar en tur i butikerna och kollar efter denna nyhet, annars blir det att beställa över nätet , för jag bara MÅSTE smaka denna nyhet!

Dessutom så har Kivik förutom Hallon, presenterat två andra smaker; äppelglögg och tranbärsglögg. Jag smakade äppelglögg av ett annat märke förra året och det smakade faktiskt riktigt gott, men tranbärsglöggen är jag lite mer tveksam till. Tranbär tilltalar mig inte så värst mycket.

De tre smakerna har dessutom en tillsats av kryddor, nämligen dessa:
- Tranbärsglögg med ingefära
- Hallonglögg med kardemumma
- Äppelglögg med kanel & vanilj

Och då låter både hallonglöggen och äppelglöggen desto mer spännande!Så vad tycker ni? Är dessa glöggnyheterna att hissa eller dissa? För mig känns Kivik som det nya Blossa. (i år i alla fall, men jag har alltid varit svag för frukt/bär smak på glögg).

7 kommentarer:

 1. Åh vilka goda smaker! Har köpt en äppelglögg på matmässan här i Karlstad, men äppelglögg med kanel & vanilj låter jättegott! Ska definitivt leta efter detta. Och hallon låter också väldigt gott. :)
  Sv: Hur gick resan hem, var den mysig? Och hemmagjort marknadsgodis, mmm! :) Ska skriva om tidningarna så fort jag läst dem. :)

  SvaraRadera
 2. Vet du om/var man kan beställa på nätet? Jag vill smaka, men är osäker på om dessa nyheter dyker upp här.

  SvaraRadera
 3. Sv: Jag bor i Laxå, sydväst om Örebro. För långt upp i landet kanske?

  SvaraRadera
 4. Dem här smakerna lät mycket mer intressenta än Blossas. Helst Hallon...

  SvaraRadera
 5. Hallon lät ju väldigt spännande

  SvaraRadera
 6. Jag tycker samtliga låter supergoda! Ser fram emot tills man "får" dricka glögg :)

  SvaraRadera
 7. Kiviks glögg är bland mina favoriter så den här är säkert inget undantag!

  SvaraRadera