måndag 20 september 2010

Nyhet till jul!

Frödinge har gjort en ny kladdkaka inför julen/vintern och det blev denna Kladdpepparkaka.
Jag är ju egentligen inte alls intresserad av köpta kladdkakor eller kladdkakor i allmänhet, men jag blir faktiskt riktigt nyfiken av denna och känner att det kan faktiskt vara värt att köpa en sådan här goding (?). Den vore perfekt att äta i dagarna före då jag får ta in mina julsaker, alltså i början/mitten av november, då längtan efter julens smaker är så enormt stor men då det inte riktigt är tillåtet att äta lussebullar/pepparkakor än. Jag tror faktiskt att jag ska investera en sådan här just i november och hoppas att den inte ska göra mig besviken. Kladdkaka kan faktiskt vara helt okej, men bara om den är "kladdig", nästintill smetig, annars blir smaken av choklad för torrftig/mastig.

Så här beskriver Frödinge sin nykomling på 400g på deras hemsida:
På Frödinge Mejeri har vi bakat goda kladdkakor i många år och nu tyckte vi att det var dags för en variant som passar speciellt bra till vinterns alla mysiga tillfällen. Därför provade vi oss fram med kanel, nejlika, ingeefära och kardemunmma för att få till den där härligt goda pepparkakssmaken. Vi blev så nöjda med vår nya kladdpepparkaka att vi bestämde oss för att baka så det räcker hela vintern.

Vad tror ni, flipp eller flopp?

5 kommentarer:

 1. Godmorgon! Ja visst är det galet mysigt nu, när det drar ihop sig mot jul :) Jag inväntar första snön med spänning!!! åh så grymt gott det låter, frödinges nya. Hoppas den släpps snabbt! Vad kul, ska sätta dig på favoritblogg också, så fort jag fått till min sida lite mer också! Ha en bra dag, kram :)

  SvaraRadera
 2. OJ, kladdpepparkaka.. borde väl iofs inte vara så svårt att göra själv. Måste jag nästan testa i jul!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas verkligen på den här kakan :) Precis som du, så tror jag den passar bäst precis innan julen kickar igång på allvar.

  SvaraRadera
 4. Jag blir sugen på att själv baka en kladdkaka med pepparkakskrydda i ;)

  Vad kul att du vill länka till mig, jag har inte uppdaterat min länksida på länge, borde ta tag i det..

  SvaraRadera
 5. Vad roligt det låter med pepparkakskladdis! :) Jag tror dock att jag provar att baka en själv...

  SvaraRadera