torsdag 24 oktober 2013

Pepparkakor, typ

Jag följer många bloggar på bloglovin året om - ett tidsfördriv jag egentligen inte alltid har tid för, men jag har svårt att låta bli ;) Det är så mysigt när man kommer hem från praktiken/skolan/jobbet och logga in och hitta massor av mysiga och inspirerande blogginlägg som gör att man för stunden kan fly vardagen lite och glimta in i andras liv. Nu på hösten/julen är det extra mysigt i och med att de flesta blogginlägg utgörs av glada och mysiga julbloggare och deras småpyssel och tankar kring det vi alla gillar mest - JULEN!

Men tidigare i höst hittade jag ett recept som jag redan då kände - "Detta MÅSTE jag testa!". Det var inte på en julblogg jag hittade det, utan på Fannys fina blogg. Jag skrev redan igår lite kort om vad det handlade om, nämligen pepparkakor.Det handlar inte om de traditionella pepparkakorna, för dessa gör och äter jag bara när julen verkligen börjat, utan detta handlar om en variant på pepparkakor utan det traditionella sockret, smöret och vetemjölet. Men räds inte, de blev supergoda! Det smakar inte vanlig, underbar pepparkaka, och det förväntade jag mig inte heller - och det ska ni inte heller göra om ni gör dessa. Men det var ändå pepparkaka, typ. Och goda så att det stod härliga till var de. Även om kvällen blev dum igår så gjorde dessa mig lite glad i alla fall :)

Pepparkakor a´la Fanny
6 msk kokossocker
½ tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 dl mandelsmör
1½ msk äppelmos
1 msk mjöl

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt mandelsmör, äppelmos och mjölk - rör samman allt till en "klump".
Rulla ut till bollar (storlek beroende på hur stora du vill ha) och ställ i kylen minst 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Ta ut bollarna, platta till dem till den tjocklek du vill ha på kakorna (de kommer inte smälta ut något i ugnen, så platta ordentligt) och grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
Håll ett öga på dem och ta ut dem när de fått fin yta. Gräddningstiden varierar beroende på hur tjocka du valt att göra dem.
Låt svalna och stelna.
Förvara i en burk!

Ha en fin kväll nu, jag tänkte mysa ner mig med pepparkaksskorpor, pepparkaka och julmust! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar