måndag 3 december 2012

Adventsmys och tentaångest - hur går det ihop?

Igår eftermiddag kom tre underbara tjejer från klassen hem till min lilla lya för första gången. Jag hade tänt alla ljus, gjort ordning en pepparkaks- och lussekattsdeg och ugnen var uppvärmt. Med andra ord, min lägenhet var alldeles varm - av både ugnen, ljusen men framför allt av julstämning och kärlek!

Vi började med att baka ut lussekatter - och OH MY GOD vilka bullar de blev! Jättestora och alldeles luftiga och porösa - precis som jag gillar dem! Dessutom var de veganska, det ni ;)
   Medan lussekatterna jäste blev det lite tentaplugg (tenta imorgon, gaaah!). Ett tentaplugg som tydligen hade en lugnande effekt på de andra tjejerna men fick min tentaångest att gå upp till typ 120 på en 1-100 skala - de hade läst in massa saker som jag inte gjort...

Nåväl, medan vi tentapluggade bakade vi ut lite pepparkakor. Dock tyckte jag att degen blev lite för hård och pepparkakorna lite för tjocka, men jag kunde inte använda mammas älskade pepparkaksdeg då det är ägg i den. Aja, tjejerna verkade gilla den i alla fall.

När pepparkakorna och lussebullarna var gräddade värmde jag upp lite glögg (ÅH!) och fick inviga mitt nya Röhrstrands glöggset (kärlek). Till det serverade russin, mandariner, mandlar, pepparkakor, lussebullar och mysprat och skratt!
Vid halv 8 trotsade flickorna kylan och begav sig hemåt, men ett kommande julbak är redan i rullning.

En halvtimme senare anlände min pappa, som stannade här över natten för att flyga till USA idag på förmiddagen. Det blev risgrynsgröt, mandariner, kanelknäcke, mackor, lussekatt och pepparkakor!
Sedan lyssnade pappa och jag på julmusik och satt och pratade om lite allt möjligt och han lugnade mig lite över min ångest över studieval.

Klockan halv 11 släckte vi ljusen och slöt våra ögon, och min mage var i alla fall galet mätt men nöjd.
Första advent var bra, hoppas det fortsätter så här.

 Lussedegen jäste som en dröm!
 Elin och Lisa
Resultatet av eftermiddagens/kvällens bak♥

4 kommentarer:

 1. Åh vad duktig du är. Lycka till på tentan, håller tummarna.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men MUMS vad gott det lät. Hoppas tentan går bra nu!
  Just nu har jag en utlottning på min blogg. Du kan vinna den fina fylla-i-boken "Mina julminnen". Hoppas du vill vara med :)
  http://elinsjul.blogg.se/2012/december/utlottning-mina-julminnen.html#comment
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken mysdag! Lycka till på tentan, vad är det du pluggar till?

  SvaraRadera
 4. sv: jag pluggar till specialpedagog. Håller tummarna för att det går bra för dig imorgon!

  SvaraRadera