lördag 22 september 2012

En av få saker som får mig att le

Just nu går det verkligen inte som det ska, jag är fast i en nedåtgående spiral ända sen i somras. Ikväll när jag nådde en ytterligare botten så kom jag fram till att strunta i gamla "löften" om att inte lyssna på julmusik förrän jag tagit julsakerna och sätta på favoritskivan från förra året med Jill Johnsson. Åh, det går knappt att beskriva känslan av att höra de välbekanta tonerna. Jag kan ärligt säga att jag inte har börjat längta till jul än, men julmusiken får mig att tänka på allt det underbara julen innebär och jag hoppas verkligen att jag ska må bättre till dess. Nu tänker jag fortsätta lyssna på Jill Johnssons julskiva och ignorera gnagandet i huvudet.

14 kommentarer:

 1. Vad kul att se ett inlägg från dig!! :) Din blogg tillhör en av mina toppfavoriter :)

  Håller tummarna för att det ska gå mer uppåt för dig i höst/jul och att du börjar må bättre :) Tur julen lyser upp med den glädje den kan sprida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du bara förstår hur glad jag blir av din kommentar! Jag kommer nog inte blogga så mycket just nu utan spar mig tills den riktiga jullängtan kommer, men jag följer dig och andra julbloggar fram tills dess - ny lyser upp min tillvaro :) Sköt om dig Fina!

   Radera
 2. Vad tråkigt att höra att livet inte är på topp just nu, jag vet hur det är när man når botten. Det positiva är ju att det bara kan bli bättre och det blir det alltid förr eller senare. Jag hoppas att det vänder snart och självklart ska du lyssna på julmusik om det får dig att må lite bättre.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Förhoppningsvis går det som du säger, bara uppåt från nuläget :) Kramar

   Radera
 3. Åh Lina!

  Äntligen - jag har saknat dig och ditt mysiga bloggande.
  Livet är ju som sagt inte alltid villig att göra som man själv anser att det borde - men en sak jag har lärt mig att tänka under sådana perioder (men det tar lite träning) är att då får idag vara en skitdag/skitvecka/skitperiod etc. för det är bara en liten del av HELA mitt liv. Dippar suger - men när vi kommer ut på andra sidan brukar vi vara stärkta. Bra att du skippade "löftet" om julmusik, det är ju faktiskt lite balsam för själen. Många styrkekramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, så glad jag blir - blir alldeles varm av ditt svar, tack!

   Radera
 4. Fina Lina...
  Mår du bättre av att lyssna på julmusik så ska du göra det!

  Jag har haft en del sura dagar och sura perioder. Vissa dagar BESTÄMMER jag mig för att lura mig själv. Ta på mig ett leende och leka att allt är bra helt enkelt. Efter några timmar så KÄNNS det faktiskt bättre - när jag lyckas lura andra så lyckas jag faktiskt lura mig själv med. Det är så klart inget som LÖSER några problem. Men det kan ge mig den lilla extra energin som behövs för att orka ta tag i dem.

  Ta hand om dig.
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tänker jag också, julmusiken - den lugna, stämningsfulla - är som det allra finaste och dyraste balsamet som någonsin gjorts.
   Kram

   Radera
 5. Klart att du ska lyssna på julmusik när du känner för det och det muntrar upp dig. Jag tycker också att stämningsfull musik är rogivande och tröstande.

  SvaraRadera
 6. Åh vad härligt att få läsa ett inlägg från dig. Undrat sååå hur du haft det. Iom att du inte varit så aktiv gissade jag att du kanske inte var i form. Ledsen att höra att jag hade rätt i min gissning.
  Musik kan verkligen vara den bästa humörshöjaren. Hoppas verkligen kommer upp ur din spiral och må bättre. Ta hand om dig och så hoppas jag att vi kommer höras/skrivas mer i höst.
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, söta du - vad glad jag blir :) Jag kommer dock inte blogga så mycket innan den riktiga julsaknaden faller på (vilket den antagligen gör inom några veckor i och med kylan och mörkret och ALL JULMUSIK!).
   Jag ska kämpa, jag vill så gärna ha en underbar jul!
   Det kommer vi definitvt, även om jag inte bloggar just nu så kan du lita på att jag följer dig! Kram

   Radera
 7. Hoppas du mår bättre snart!!! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du, jag jobbar på det! Kram

   Radera
 8. sv: Yes box - ICA City Uppsala! Ja, det är jag. Bor en bit utanför dock :)

  SvaraRadera